Uw zoekopdracht levert geen resultaten op

Producten

  Uw zoekopdracht levert geen resultaten op

  Categorieën

   Uw zoekopdracht levert geen resultaten op

   Pagina's

    Uw zoekopdracht levert geen resultaten op

    Casestudy’s

     Uw zoekopdracht levert geen resultaten op

     Wat is een heftafel?

     Een heftafel is precies wat de naam al aangeeft. In zijn eenvoudigste vorm is dit een platform die omhoog of omlaag kan bewegen tot elke gewenste hoogte binnen het verticale bereik.

      

     De basisonderdelen van een heftafel:

      

     Het onderframe
     Het onderframe ondersteunt de heftafel. Deze moet sterk, stijf en stabiel zijn. In de meeste gevallen is het ontworpen om op de vloer of in een put geplaatst te worden. Echter kan deze ook worden voorzien van wielen of worden geplaatst op een palletframe.

      

      

     Het scharenpakket
     De scharen zorgen voor een verticale beweging en ondersteunen het platform. De twee schaarbenen zijn met assen verbonden aan de middelste draaipunten en aan de bovenste en onderste scharnierpunten.

      

     Het platform
     Het platform kan van elke afmeting zijn die overeenkomt met het basisframe en de scharen. Het platform kan niet kleiner zijn dan de lengte van de scharen of het basisframe. Platformen kunnen wel groter zijn dan de scharen of het basisframe. Platformen kunnen uitgevoerd worden met verschillende opties, zoals rollenbanen, draaischijven, kanteltafels en andere speciale uitrustingen.

      

     De motorunit
     De motorunit (meestal elektro-hydraulisch) bestaat uit een elektromotor, hydraulische pomp, hydraulische tank, hydraulische cilinder, leidingen, kleppen en de elektrische besturing. Wanneer de OMHOOG-knop wordt geactiveerd, wordt vloeistof uit de tank in de cilinders gepompt die ervoor zorgt dat de zuiger en de as bewegen. De zuigerstang is mechanisch gekoppeld aan het scharenstel en stuurt deze aan zodat het platform verhoogt. Een terugslagklep in de hydraulische leiding tussen de pomp en de cilinder voorkomen dat vloeistof terug stroomt zodat het platform op de gewenste hoogte blijft staan wanneer de OMHOOG-knop is gedeactiveerd. Wanneer de OMLAAG-knop wordt geactiveerd, opent zich een elektromagnetische daalklep, waardoor vloeistof terug naar het reservoir kan stromen. De motor loopt niet terwijl de lift daalt. Het gewicht van het platform en de zwaartekracht creëren samen een druk in de cilinder die de vloeistof terug dwingt naar de tank. Op het daalventiel kan een stroomregelklep gezet worden om de gewenste daalsnelheid in te stellen. Wanneer de OMLAAG-knop is gedeactiveerd sluit de terugslagklep zich waardoor de tafel op de gewenste hoogte blijft staan. De klepregeling voorkomt dat de tafel zal dalen in het geval van een stroomstoring.

      

     De bedieningsunit
     De standaard bedieningsunit is uitgevoerd in de vorm van drukknoppen of een voetbedieningskast.

     Vergrendelingsfunctie op de handbediening (video)


      

     Voordelen van heftafels

     Vanuit verschillende industrie is een voortdurende behoefte om onderelen en materialen te tillen. Als medewerkers gevraagd wordt om producten te tillen zonder hulp van gemotoriseerde apparatuur verhoogt het risico op vermoeidheid en verminderde productiviteit of zelfs ongelukken. Tussen deze twee extremen in staan lichamelijke klachten die verband houden met het continu en herhalend tillen van objecten vanuit slechte houdingen.

     Heftafels zijn de ideale oplossing voor til- en positioneringsproblemen om de volgende redenen:

      

     Stabiel platform
     In tegenstelling tot takels en kranen, zorgen heftafels voor een stabiel platform voor het heffen en dalen van materialen. De kans op onbedoeld vallende producten is veel lager en er is geen risico op letsel door hangende lasten.Unlike hoists, cranes, or manipulators, lift tables provide a stable platform for lifting and lowering materials.


     Traploze hoogte-instelling
     Een heftafel is ontworpen om soepel omhoog of omlaag te bewegen naar elke gewenste hoogte en om die hoogte te behouden. Ook wanneer er een stroomstoring is.


     Veelzijdig
     Heftafels kunnen worden voorzien van een breed scala aan opties, zoals rollenbanen, draai- en kanteltafels, afrolbeveiligingen en/of automatische positionering tools.
      

     Programmeerbare beweging
     De heftafels zijn programmeerbaar en kunnen worden geïntegreerd in transportsystemen.
      

     Verplaatsbaar
     Heftafels zijn verkrijgbaar met wielen en zwenkwielen of als een semi-verplaatsbare versie op een palletframe.


     Groot verticaal bereik
     Een heftafel kan in een put worden geïnstalleerd om de neergelaten hoogte gelijk te maken met de hoogte van de vloer. Als er wat extra hoogte nodig is, kan een heftafel worden voorzien van meerdere schaarbenen voor hoog heffen.
     Een andere optie zijn de laagprofiel heftafels. Vanwege de lage bouwhoogte hebben deze tafels geen put nodig waardoor deze rechtstreeks op de vloer geplaatst kunnen worden.


     Onderhoudsvriendelijk
     Heftafels zijn, robuuste en heavy-duty machines, ontworpen voor een jarenlange en betrouwbare service met minimaal onderhoud.